Reunietraining Bussloo

Op zaterdag 14 januari as. organiseren we een reunie training Bussloo.

Henk Mentink en Titus Mulder tijdens een voorbereidingsrondje.

Een legendarische rondje , wat Henk Mentink als trainer destijds (1985-1995) regelmatig organiseerde, begon vaak bij Restaurant Bosgoed in de Wilp Achterhoek. Na de warming up richting Bussloo (1,5 km) werden er 3 ronden afgelegd. De eerste over het gras, de 2e langs het water en de 3e ronde over de stranden. Een pittige training van zo’n 23 km met een tempo rond de 14-15 km per uur (op het laatst vaak nog harder). Daarnaast gaf Henk Mentink in die periode training in Apeldoorn en later ook Deventer. Ook de trainingsweekenden op Texel waren daarbij onvergetelijke momenten. De baantrainingen op dinsdag en de bostrainingen op zaterdagmorgen kenden ook zijn klassiekers. 10 x 1000 meter, 20 x 400 of 5 x 2000 meter, maar ook 5 km 100m in-out en van tijd tot tijd een coopertest. Het rondje Gerritsfles op zaterdagochtend was toen een duurloop, wat tegenwoordig een trail genoemd wordt. En natuurlijk 2 of 3 x rondje Berg en Bos (3750 meter) met 5 minuten dribbelpauze stond regelmatig op het programma.

In Deventer werd regelmatig het Kolkbos gebruikt als tempoduurloop of de wegen naar Wesepe . En natuurlijk ook daar de legendarische tempo’s op de baan. Ook de Holterberg werd regelmatig door de atleten van destijds bezocht om of de Diepe Hel of het rondje Palthe te lopen.

Om alles nog weer eens in onze gedachten her te beleven , leek het ons leuk om eens een soort van reunietraining te organiseren voor atleten, oud atleten van de verenigingen uit Apeldoorn en Deventer.

Strandhuys de Enk bevindt zich aan de Posterenk zijde van Bussloo (ingang 3)

Wanneer en waar?
We starten bij Strandhuys de Enk op Bussloo. Een heerlijk strandhuys met een gezellig grand café en een geweldig verwarmd terras . Iedere deelnemer ontvangt 2 consumptiemunten voor koffie/thee en een drankje. En/of een appeltaart met slagroom.

Het bijkletsen over vroeger en nu kan dan beginnen!

Hoe laat?
We starten de training om 10.00 uur vanaf Strandhuys de Enk. Je kunt de auto parkeren bij Strandhuys de Enk. Wij zorgen dat je er later weer zonder kosten uit kunt rijden. Je dierbare spullen kun je achter de bar achterlaten, alsmede ook je droge kleding.

De kosten
We vragen van een ieder 10 euro om deel te nemen aan de reunie. Hiervoor ontvang je 2 consumptiemunten, die je vrij kunt gebruiken voor koffie/thee, drankjes. Of je kiest voor 1 muntje voor het traditionele stuk appeltaart met slagroom. Verder verzorgen we onderweg een drankpost met Thee, koekjes, water en zorgen we ervoor dat je gratis kunt parkeren op Bussloo. Normaal 3 euro.

De Training zelf
Na een heel relaxed stukje inlopen (1 km) gaat Henk ons weer even wat loopscholing en gymoefeningen laten doen om alles weer wat los te maken en om te kijken of we dat nog kunnen.
Daarna starten we met 1 rondje Bussloo. Je kunt kiezen uit een klein rondje (kun je ook evt wandelen) een iets groter rondje of voor de toppers onder ons het originele rondje Bussloo. Je kunt daarbij kiezen of je over het fietspad gaat of via het gras en de stranden. Omdat we op loopgebied niets meer hoeven te bewijzen naar elkaar, kunnen we ook gezellig in groepjes rondgaan.

Wil je liever met de fiets (mountainbike of gewone fiets)mee , dan kan dat natuurlijk ook. Het gaat immers om de beleving.

Als je zin hebt om te komen op zaterdag 14 januari as,
klik dan op onderstaande button of scan de QR en schrijf je in .

 

 

 

 

 

We zien jullie allen graag verschijnen!

Deelnemers
Het is natuurlijk altijd moeilijk om iedereen te noemen die er destijds waren, maar we doen toch een poging hieronder. Mocht je naam er niet bijstaan, dan is dat geen onwetendheid, maar puur een vorm van ouder wordende herinneringen… Aan jullie ook de taak om evt . anderen die er destijds bij waren ook uit te nodigen en zich laten opgeven.

Enkele namen van weleer zijn:

Jan van Ommen, Rene Zeegers, Jeroen Linneman, Gerard Hendriks (Joke Hendriks, helaas niet meer onder ons) , Cees Kraaijeveld, Hennie Mentink, Wim Liefers, Marian Freriks, Geeske Verhoeven, Wim van de Graaf, Hamdy El Houssini, Lubert Mulder, Toon Woerdman, Wieger Wiggermans, Cees Weeda, Gerrit Duits, Frits Buitenhuis (ook helaas overleden), Bert Smit, Gert Evers, Fred Jaarsma , Reinder Rabelink, Wim van Beek, Anton Kleijer, Frans Hinnen, Jan Koopman, Ron Zaal, Bernard Hoogeslag , Henk Mentink , Jan Romeijn, Wim Paalman, Wim Romeijn, Isaac Patty, Jan van de Broek, Frank de Graaf, Rinus Groen, Minke Hilgenberg, Jan Veltman, Gerrit Duits, maar waarschijnlijk nog veel meer… Hoe meer zielen , hoe meer verhalen en vreugde tijdens deze reunie..
Mocht je namen missen, laat me dat even weten of vraag ze zelf …

 

Hier met een groepje atleten in de sporthal van de Waal op Texel. Met o.a. Frits Buitenhuis, Rijk van Essen, Hamdy El Housini, Geeske Jansen, Rene Zegers, Tonnie Stouten, Jeroen Linneman en Titus Mulder